Общество

ГЕРБ-СДС: Честит Ден на Европа! Стабилна България може да бъде в сигурна Европа!

Представителите на политическа партия ГЕРБ днес отбелязаха Деня на Европа на емблематично за деня място – метростанция „Европейски съюз“. Сред присъстващите бяха Росен Желязков, Йорданка Фандъкова, Георги Георгиев, Рая Назарян, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов и други.

Желязков отбеляза, че трябва да бъдем обединени в разбирането, че Стабилна България може да е в сигурна Европа. А каузата на ГЕРБ е да направят не само живота в България по-добър, а и живота за всички европейски граждани по-сигурен! Приносът на България в Европа е безценен!

Дългогодишният кмет на София г-жа Йорданка Фандъкова сподели, че европейски комисар е нарекъл проект за пример метрото в столицата – то обслужва над 300 хиляди души на ден.

„Символът на европейската солидарност е в нашия град – София, това е проектът за метрото. Намираме се на метростанция „Европейски съюз“, за да може софиянци да знаят какво значи европейската солидарност. Метрото е за хората!“, добави още тя.

Евродепутатът Андрей Новаков бе категоричен, че ГЕРБ ще работи България отново да бъде духовен, икономически и социален център на Балканите, такъв какъвто беше. „Център, в който европейските лидери идваха да преговарят тук, в България! Работим да върнем блясъка на страната ни и имиджа, който имаше преди това!“, допълни Новаков.

„През последните 30 години общото усилие на цяла България беше да приобщим нашето отечество в обединена и демократична Европа – дом на свобода и мир. Това не са клишета, трябва да ги отстояваме!“, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.

Заместник-председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев отбеляза, че София е не просто европейска столица, а пример за европейски успехи.

„Срещу всеки лев от данъците на софиянци успяхме да привлечем по 1 евро по европейски проекти, така успяхме да изградим най-модерното метро – 52 км, продължаваме с 10 нови. За да продължат успехите на София трябва да има стабилно национално мнозинство, което ние от ГЕРБ ще гарантираме!“, категоричен бе Георгиев.

„Наш дълг е заедно да градим в сигурна и обединена Европа, в която важат принципите на правовата държава, върховенството на закона, справедливост и сигурност.”, добави Рая Назарян.

Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи в Брюксел сподели, че за него като гражданин станция „Европейски съюз“ е символ на всички негови европейски свободи и обяви, че ще се бори за представителство и достъп на бизнеса на единния европейски пазар.

Асим Адемов бе категоричен, че едно от най-хубавите неща, които са се случвали на България в последните години е членството ни в ЕС. То трябва да се отстоява и защитава. Членството на България в ЕС значи, че членуваме в огромна територия на демокрацията! Честит празник! 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button