Закон и Ред

Скандал: 30 полицайки са имали любовни афери с бандити в тази държава

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки на полицията, които са имали сексуални връзки с членове на банди и също така са им изнесли официална информация, пише European Conservative.

Най-малко 30 жени, служили в правоохранителните органи на страната, бяха осъдени за връзки с бандити и предаване на секретна информация към тях. Разследването разкри, че през последните години в полицията има над 500 изтичания на информация за дейността на престъпни организации.

Служителките предавали на своите любовници информация, свързана с техните конкуренти.

В резултат на това между бандитите възникнали няколко големи сблъсъци, при които са убити четирима души.

Освен това полицайките предавали на гаджетата си престъпници информация за предстоящи акции, което им позволявало на последните да избегнат залавянето. Според разследването членовете на бандите са „влезли в сексуални отношения със стратегически подбрани служителки“, за да могат да получат необходимата информация.

Един от случаите е свързан със служителка на полицията на име Елин. Престъпникът се запознал с нея в интернет, когато била още кадет. По-късно в продължение на четири години тя му предава информацията, получена при обиските.

Друга жена по подобен начин изнесла полицейски данни на „един от най-известните престъпници в Швеция“. Друга следователка се влюбила в бандит, срещу когото водила дело, и той бил наясно с всички стъпки на служителите на реда.

Разследването разкрило 514 изтичания на информация от 2018 г. В резултат най-малко 30 жени са уволнени или са подали оставка. Шефът на шведската полиция Петра Лунд нарече поведението на служителките „напълно неприемливо“. Тя казва още, че полицията и съдилищата са били наивни, като не са предвидили подобен ход на бандитите.

Превод и редакция

Related Articles

Back to top button