България

Илхан Кючюк: Идната година ще бъде годината на важния избор

„Следваща година предстоят избори в ключови точки по света, които ще пренаредят фигурите на геополитическата шахматна дъска. Сред тях са и изборите за Европейски парламент, затова ние не трябва да говорим за Европа, само когато идват европейски изобри. Това е проблемът на българската политика, че след 17 години членство, ние все още приемаме ЕС за външно тяло. Ако не променим мисленето си, няма да успеем да дадем смисъл на солидарността и равноправието. Ще живеем в една България, която младите хора ще гласуват маргинално и радикално.“. Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на конференцията „Преосмисляне на Европа – либералната визия за Европа на бъдещето“.

Кючюк коментира разделението в Европа и кризите, които по думите му се усещат осезаемо сред гражданите, водещо до по-голямата им скептичност.

Събитието е продължение на дискусиите с граждани на АЛДЕ, като дава възможност за по-задълбочено разглеждане на европейски теми от ключово значение за бъдещето, които бяха повдигнати по време на поредицата от обсъждания във формата Townhall. С поглед към бъдещето, то има за цел да предостави форум, на който младите хора да обсъдят либералната визия за Европа, включително приоритетите за завършване на европейската интеграция и разширяването на ЕС, бъдещето на пазара на труда и участието в демократичния живот.

На събитието присъстваха повече от 200 младежи от цялата страна.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Related Articles

Back to top button