България

Премиерът Главчев и четирима министри заминаха за Атон

В деня на откриването на предизборната кампания българската правителствена делегация замина за светите земи в Атон.

Делегацията се води от премиера Димитър Главчев, а в състава й са четирима министри – министърът на културана маестро Найден Тодоров, министърът на образованието проф. Галин Цоков, министърън на туризма – Евтим Милошев и министърът на земеделието Георги Тахов, научи Епицентър. бг.

Премиерът и министрите ще бъдат гости на монасите в Атон до събота.

Малко по-късно дойде и правителстветото съобщение, в което се казва: „Министър-председателят Димитър Главчев ще ръководи традиционната българска поклонническа делегация в Света гора за празника на манастира „Св. Вмч. Георги Зограф”.

В Атон на 10 и 11 май премиерът ще участва във вечерната и нощната служба, в светата литургия, както и в литийното шествие с иконата на Свети Великомъченик Георги – Зограф.

По време на визитата си премиерът Главчев ще проведе среща с духовното ръководство на Света гора.

В делегацията са включени министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, министърът на културата Найден Тодоров, министърът на туризма Евтим Милошев, министърът на земеделието и храните Георги Тахов, както и народни представители.

По традиция българска църковна и правителствена делегация винаги посещава храмовия празник на българския манастир „Св. вмчк Георги – Зограф“ на Света гора Атон, но заради съвпадането тази година на Гегьовден с най-големия празник – Възкресение Христово, делегацията пътува няколко дни по-късно.

Очаквайте подробности

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Related Articles

Back to top button