БИЗНЕССВЯТ

Бизнес самолетът на Пригожин излетя от Беларус за Москва, втора машина кацна в…

Потребителите на сайта Flightradar24 отбелязаха странен полет на бизнес самолета Embraer Legacy 600, който принадлежи на Евгений Пригожин. Около 15 часа след пристигането си в Беларус самолетът отново излита и от Минск за Москва. Самолетът е излетял от военно летище.

Благодарение на сайта беше възможно да се проследи движението на самолета.

Оказа се, че бизнес самолетът на Евгений Пригожин е близо до Москва няколко минути преди полунощ местно време. Спускайки се над Шереметиево, той изключил транспондера.

Не е известно дали Пригожин е бил на борда. 

Вторият бизнес самолет 125-800B също излетя от Минск, който пристигна в Machulishchi 125-800B сутринта. Той отиде в Санкт Петербург.

Преди ден Александър Лукашенко отрече в Беларус да бъдат създадени палаткови лагери за „вагнеровци“. По думите му, ако се наложи, ще се помогне на военните с настаняване, но никой не строи лагери.

Президентът на Беларус също успокои жителите, като каза, че центрове за набиране на бойци на ЧВК „Вагнер“ няма да бъдат открити в страната.

Междувременно в Русия отказаха да вземат военна техника от ЧВК „Вагнер“ и да я дадат на Националната гвардия. Това каза Александър Хинштейн, ръководител на комисията по информационна политика на Държавната дума. По думите му техниката ще бъде закупена в рамките на държавната отбранителна поръчка.

Related Articles

Back to top button