България

БСП регистрира листата си в Пловдив, средна възраст – 44 години

„БСП за България“ регистрира листата си за предстоящите парламентарни избори за 16 многомандатен избирателен район Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Средната възраст на кандидатите от Пловдив град е 44 години, колкото е средната възраст на листата в Ямбол и на евролистата. Най-млад е 22-годишният финансист Стефан Георгиев, който е и председател на Младежкото обединение в БСП“ – представи част от кандидатите Иван Петков, който е водач на листата.

Социалистите се надяват да увеличат подкрепата си в сравнение с изборите от април 2023 г. Не приемат за конкуренция кандидатурата на Ваня Григорова, която участва в парламентарните избори с листата на „Левицата“ на Мая Манолова.

„БСП за България“ ще води толерантна кампания, без компромати и без да напада конкурентите, гарантира Петков.

На регистрицията по традиция присъства заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин, който е водач на евролистата на социалистите.

„Аз по традиция съм тук, за да подкрепя нашите кандидати, защото те заслужават. И Иван, като водач, и останалите. Имам много приятели тук и им пожелавам да покажат най-доброто от себе си и най-доброто, на което БСП е способна в Пловдив. Вярвам, че пловдивчани са мъдри хора и ще дадат предимство на тези, които в нито един момент не престъпиха принципите си и спазваха обещанията си. Това е ценното в политиката и затова със самочувствие влицаме в тази кампания и за европейските, и за парламентарните избори“, каза водачът на листата за европейските избори Кристиан Вигенин, цитиран от „Пловдив прес“.

„Вярвам, че пловдивчани са мъдри хора и ще дадат предимство на тези, които спазиха обещанията си. Влизаме в изборите със самочувствие. Искаме да разширим влиянието на БСП“ – коментира Вигенин.

Ето кои са кандидатите за народни представители за 50-то Народно събрание от „БСП за България“ в 16 многомандатен избирателен район:

Иван Богомилов Петков

Катя Стайкова Стоилова

Теодора Георгиева Николаева

Анастас Георгиев Ангелов

Теодор Андонов Христов

Филип Николов Бакалски

Стефан Николаев Георгиев

Пламен Валериев Назаров

Йовка Божидарова Златева

Стилиян николов Иванов

Румен Йорданов Мотреников

Наум Китанов Китанов

Николай Антонов Маринов

Николай Йорданов Аргиров

Мариана Асенова Алексиева

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Related Articles

Back to top button