България

Карадайъ в Брезница: Властта трябва да създава ред и добри условия за бизнеса, не да бъде тояга

Open photo

ДПС трябва да участва в управлението, за да създадем добрите условия на бизнеса да се развива, за да има инвестиции в държавата. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Брезница, Гоцеделчевско.

Целта е властта, в рамките на закона и правилата, да създаде ред и по-добри условия за развитието на предприемачите. А не някой, който има някаква власт, да я ползва като тояга срещу бизнеса. Това не е смисълът на властта, каза още Карадайъ.

„Когато ДПС беше във властта, имаше свобода за бизнеса и стабилно законодателство. Това даваше възможност на бизнеса да инвестира и да създава работни места.

Големият проблем дойде, когато властта започна да се занимава как да репресира и рекетира бизнеса, вместо да му помага. Това стана заради некадърност на мераклиите за власт, на това сме свидетели“, каза Карадайъ и припомни как ДПС са разписали оперативните програми за първите два програмни периода и парите са договорени с Брюксел навреме.

Две години вече нямаме нито План за възстановяване и устойчивост, нито оперативни програми, каза Карадайъ. Когато бяхме на власт, ние си написахме домашното. Сега обаче само говорят, времето тече, парите ги няма, каза Карадайъ.

Дори и да не се редуцират парите от Европа, ние няма да можем да ги реализираме, защото оперативният период е до края на 2026 година, заяви председателят на ДПС.

Гърция вече усвоява 7 милиарда. Явно ние сме по-некадърни, след като овластяваме хора, които не могат да вършат тази работа, каза още Карадайъ и добави, че ДПС трябва да е във властта, за да си напишем програмите и да могат да дойдат тези пари в България.

Трябва ни стабилно правителство и законодателство, за да може бизнесът да диша спокойно. Не да няма проверки, а проверките да не са бухалки срещу бизнеса, заяви Мустафа Карадайъ.

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм! 

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Related Articles

Back to top button